Advent u Zagrebu

 • Advent na glavnom Trgu

  Trg bana J. Jelačića

  Na Glavnom zagrebačkom trgu na otvorenoj pozornici održavat će se svakodnevno najrazličitiji programi, od dječjih priredaba, kulturno-umjetničkih i glazbenih programa do koncerata.

  Saznajte više
 • Advent na Zrinjevcu

  Kroz aleju platana doći ćete do starog glazbenog paviljona koji će Vas dočekati u svom božićnom, bajkovitom izdanju i ostaviti Vas bez daha.

  Saznajte više
 • Fuliranje kod Uspinjače

  Fuliranje kod Uspinjače predstavlja inovativni i moderni kulturno-ugostiteljski sadržaj u vrijeme Adventa, uz prepoznatljiv dizajn i opuštenu atmosferu.

  Saznajte više
 • Žive božićne jaslice

  Zajednica Cenacolo na Kaptolu u božićno vrijeme priređuje Žive jaslice.

  Saznajte više
 • O Adventu

  Došašće ili advent razdoblje je u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. U zapadnom kršćanstvu došašće počinje četiri nedjelje prije Božića, a završava 24. prosinca na Badnjak.

  Saznajte više
 • Novogodišnja folklorna večer
 • Smjena straže

Članovi folklornog ansambla “Turopolje” na tradicionalnom novogodišnjem koncertu izvode pjesme i plesove iz svih krajeva Hrvatske. Koncert traje cca sat i pol i ulaz je besplatan.

Folklorni ansambl

Mjesto i vrijeme održavanja

Kazalište Komedija, Kaptol, 1.1.2016. u 19 sati.

Folklorna večer

Izvođenje

Izvođenje hrvatskog folklora traži dobru plesačku tehniku i izražajno pjevanje.

 
Folklorna večer

Folklorni ansambl "Turopolje"...

...iz Velike Gorice ima 398 aktivnih članova koji djeluju u dvije plesne i dvije tamburaške sekcije. Već dugo godina njeguje kulturno-umjetničku baštinu svoga kraja i Hrvata.

Smjena straže

Novogodišnja smjena straže s konjima

Turistička zajednica grada Zagreba u suradnji s ustanovom Academia Cravatica, daruje svim građanima i posjetiteljima Zagreba Novogodišnju smjenu straže s konjima koju izvodi Počasna satnija Kravat pukovnije.

 
Smjena straže

Vrijeme

Najatraktivniji dio dvosatne ceremonije je priprema straže i pregled naoružanja ispred crkve Sv. Marka.

Smjena straže

Kravata

Kravat pukovnija je pukovnija hrvatske lake konjice iz XVII. stoljeća koja je, osim iznimnog junaštva vojnika, bila prepoznatljiva i po odori, odnosno slikovitim rupcima što su ih vojnici nosili oko vrata i po kojima je kravata dobila naziv.